Polityka Prywatności

1. INFORMACJE OGÓLNE 

Z dniem 25 maja 2018 zaczęło obowiązywać Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. („RODO”). Mamy na celu działać zgodnie z tymi przepisami i informować Cię o tym, w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane oraz jak możesz nimi zarządzać. Poniżej więcej informacji.

2. KTO JEST ADMINISTRATOREM MOICH DANYCH? 

Administratorem Twoich danych osobowych jest firma CUB Agnieszka Cegłowska z siedzibą we Wrocławiu, ul. Zielińskiego 26/46. W celu uzyskania informacji o Twoich danych osobowych, które przetwarzamy skontaktuj się z nami pisemnie na w/w adres lub mailowo: aga@cubclothes.com 

3. W JAKI SPOSÓB POZYSKUJEMY TWOJE DANE? JAKA JEST PODSTAWA ICH PRZETWARZANIA?

Korzystamy z Twoich danych osobowych, ponieważ udostępniłaś/eś nam je dokonując zakupów w naszym sklepie internetowym www.cubclothes.com i/lub wyraziłeś zgodę na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną (“newsletter”).Podstawą przetwarzania danych jest zawarcie umowy sprzedaży i/lub wyrażenie zgody na ich przetwarzanie. 

4. JAKIE DANE OSOBOWE PRZETWARZAMY I W JAKIM CELU?

Dane osobowe, które przetwarzamy to informacje, które nam podałaś/eś dokonując zakupów w naszym Sklepie i/lub wyrażając zgodę na otrzymywanie Newslettera. 

Te dane to:
- Imię i Nazwisko
- Adres dostawy
- Numer telefonu
- Adres e-mail

Dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:

a. W celu wykonywania zawartych z Tobą umów sprzedaży towarów ze Sklepu - podstawą przetwarzania Twoich danych będzie w tym wypadku umowa zawarta z Administratorem poprzez akceptację regulaminu Sklepu. W tym zakresie będziemy wymagać od Ciebie największej liczby danych, jednak wyłącznie w zakresie niezbędnym do realizacji umowy sprzedaży i dostarczenia Ci zakupionych towarów; podanie Twoich danych osobowych w tym celu nie jest obowiązkowe, ale konieczne do wykonania umowy. 

b. W celu przeprowadzania procesów reklamacyjnych - w tym wypadku podstawą przetwarzania jest obowiązek Administratora wynikający z przepisu prawa dotyczących rękojmi za wady rzeczy sprzedanej. Podanie danych w formularzu reklamacyjnym jest obowiązkowe dla prawidłowego rozpatrzenia Twojej reklamacji. 

c. Jeżeli wyrazisz na to odrębną zgodę, będziemy wysyłać na podany przez Ciebie adres e-mail informację handlową dotyczącą towarów oferowanych do sprzedaży w Sklepie, w tym ofert promocyjnych Newsletter.  W tym wypadku podstawą przetwarzania jest Twoja zgoda, która nie jest obowiązkowa i możesz ją cofnąć w każdej chwili kontaktując się na podane wyżej dane. 

d. W celach statystycznych dla wewnętrznych potrzeb Administratora – w tym wypadku podstawą przetwarzania będzie prawnie uzasadniony interes Administratora polegający na zbieraniu informacji umożliwiających rozwijanie działalności i dostosowywanie usług do potrzeb użytkowników Sklepu.

5. JAK DŁUGO PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE?

Powierzone dane osobowe będziemy przetwarzać w czasie niezbędnym do realizacji umowy sprzedaży, a także Twoich roszczeń reklamacyjnych. Dane nie będą przetwarzane przez okres dłuższy niż 10 lat.W razie, gdy zgłosisz żądanie usunięcia danych osobowych ze Sklepu możemy przetwarzać Twoje dane w okresie niezbędnym do potwierdzenia wykonania naszych obowiązków oraz dochodzenia roszczeń lub obrony przed roszczeniami, które mogą być kierowane przeciwko nam – jednak nie dłużej niż 10 lat od dnia przekazania nam przez Ciebie Twoich danych.

6. KOMU BĘDZIEMY UDOSTĘPNIAĆ TWOJE DANE OSOBOWE?

Dane osobowe, które nam przekazałaś/eś będą udostępniane następującym podmiotom:- firma Shoplo - dostawca platformy internetowej, dzięki której działa nasz Sklep- w zależności od wybranego sposobu dostawy, firmom transportowym: Poczta Polska S.A. lub INPOST PACZKOMATY SP.Z O.O.- w zależności od wybranego sposobu płatności Twoje wybrane dane osobowe będą udostępniane firmie obsługującej szybkie Płatności Online - Blue Media S.A., PKO Bank Polski lub PayPal (Europe)Informujemy, że Twoje dane nie będą udostępniane podmiotom spoza krajów Unii Europejskiej. 

7. JAK CHRONIMY TWOJE DANE?

Administrator dokłada wszelkich starań, aby dane podane przez Użytkowników były odpowiednio zabezpieczone: nie przekazujemy ich, nie sprzedajemy, ani nie użyczamy żadnym instytucjom (za wyjątkiem wyraźnej zgody Użytkownika bądź na żądanie uprawnionych organów państwowych, tj. organy ścigania, sądy etc. w przypadku prowadzonych postępowań). Stosujemy szereg zabezpieczeń informatycznych i organizacyjnych mających na celu zminimalizowanie ryzyka wycieku danych, takich jak: system firewall, systemy zabezpieczeń antywirusowe wewnętrzne procedury dostępu, przetwarzania danych. Stosujemy wysoki poziom szyfrowania połączenia HTTPS/SSL.

8. JAKIE PRAWA PRZYSŁUGUJĄ CI W ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?  

1. Prawo do informacji, w jaki sposób przetwarzane są Twoje dane osobowe. Jeśli masz pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego na stronie lub napisz wiadomość na adres: aga@cubclothes.com
2. Prawo do dostępu i aktualizacji danych - skontaktuj się z nami za pośrednictwem formularza kontaktowego na niniejszej stronie lub napisz do nas e-mail z żądaniem dostępu do Twoich danych – przekażemy Ci informacje jakie Twoje dane przetwarzamy i zaktualizujemy je na Twoje żądanie.
3. Na zasadach określonych w RODO, przysługują Ci również prawa do: 
- Usunięcia danych – jeżeli chcesz, abyśmy przestali przetwarzać Twoje dane, możesz usunąć swoje konto w Sklepie lub zgłosić nam takie żądanie. Pamiętaj jednak, że nie jest to bezwzględne prawo i możemy odmówić usunięcia tych Twoich danych, co do których mamy podstawę do ich przetwarzania (np. realizacja obowiązku prawnego lub dochodzenia roszczeń lub obrony przed roszczeniami, które mogą być kierowane przeciwko nam)
- Żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych
- Zgłoszenia sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych, jeżeli podstawą przetwarzania jest uzasadniony interes Administratora lub wykonywanie zadań w interesie publicznym
- Cofnięcia zgody, jeżeli dane są przetwarzane na podstawie Twojej zgody 
- Przeniesienia danych, jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie umowy lub Twojej zgody. Możesz wykonać wszystkie powyższe prawa kontaktując się z nami przez e-mail aga@cubclothes.com lub korzystając z formularza kontaktowego.

9. W JAKIM CZASIE UZYSKAM ODPOWIEDŹ W RAZIE WYSŁANA ZAPYTANIA?

Postaramy się odpowiedzieć jak najszybciej. Maksymaly czas odpowiedzi to 30 dni. W tym terminie udzielimy Ci odpowiedzi lub poinformujemy o wydłużeniu terminu i wyjaśnimy przyczyny. Jeżeli będziemy mieli wątpliwości co do tego czy to Ty zgłaszasz określone żądanie, możemy zadać kilka dodatkowych pytań, w celu weryfikacji tożsamości. 

10. INFORMACJA O ORGANIE WŁAŚCIWYM W PRZYPADKU WNIESIENIA SKARGI

Jeżeli uważasz, że przetwarzamy Twoje dane osobowe niezgodnie z prawem, możesz też wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania związane z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych lub chcesz skorzystać z uprawnień wynikających z RODO, skorzystaj z formularza kontaktowego na stronie lub napisz bezpośrednio na adres: aga@cubclothes.com

Polityka COOKIES

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów